tisdag

Tränade idag efter skolan igen. Mötte Angelica, kastade i oss middag och sprang till bussen för att hinna med dubbelpass jympa. Fy faaaan vad jag har ont överallt nu. Ser inte fram emot att vakna imorgon. Ska gymma en gång till, sen tror jag det räcker med träning för den här veckan. Nu ska jag kolla på nån film innan jag somnar, och imorgon blir det lite shopping och fika med Carro!


panther


imfancy.blogg.se

Redovisningen idag gick ju svinbra! Är så lättad nu. Tränade efter skolan tillsammans med Angelica och nu ligger jag i sängen och tittar på Vampire diaries. Så skönt att inte göra någonting. Imorgon innan skolan ska jag springa på stan och leta efter linnet ovan, älskar det!

It's been a long time baby

Har haft en rätt bra helg, ännu en lugn helg och lite plugg idag som vanligt. Har en redovisning, ser fram emot den med skräckblandad förtjusning. Är livrädd för att prata inför klassen i tjugo minuter, men kommer vara så jäkla glad när jag klockan fyra imorgon eftermiddag springer ut ur skolan.
En annan sak jag är livrädd för just nu är att sova. Vet inte hur jag ska lyckas somna utan att tankarna fladdrar runt eller tårarna faller. Är lika rädd som för två månader sedan.

Look for the girl with the broken smile


snygga människor hittade i min inspirationsmapp; elin kling, ulrikke lund

Känner mig rätt nöjd med den här dagen. Har tränat, fått skratta lite och myst i soffan. Tackar för mig och säger hej till sängen.

And, the worst part is there's no-one else to blame


Tiden går, månader har flygit förbi. Jag har gjort allt man kan göra för att glömma, jag har gråtit, jag har ätit, jag har skadat mig själv genom att inte äta, jag har festat, jag har hållt mig upptagen hela tiden, jag har skrivit om hur man går vidare, jag har kysst någon annan, jag har begravt mig i plugg. Jag har trott att det fungerat och att jag glömt. Så fel jag hade. Så fort jag hörde hans namn och att han tänkt på mig var jag som tillbaka på ruta ett. Det gör ont i magen när jag tänker på honom och en del av mig sitter och hoppas att mobilen ska blinka till och att hans namn ska dyka upp på skärmen. Så patetiskt. Jag kunde kanske lura andra, men den jag lurade mest var mig själv. Hatar mig själv i det här läget. Och hatar att min hjärna säger en sak, men mitt hjärta något helt annat.

my heart was freaking out when I held you


tumblr


Har haft grupparbete och sedan mötte jag mamma i stan. Hittade som vanligt inga kläder. Sen åkte vi hem till mami och käkade middag innan jag var tvungen att åka hem och plugga. Åh så jobbigt..men imorgon är det freeedag.

Jag kan aldrig vara den du vill att jag ska vara, baby



Blev väckt klockan nio imorse av att Saida ringde, tur det annars hade jag försovit mig! Börjar kl 13 idag så kan ta det lungt och inte stressa för en gångs skull. Har hunnit med lite ab och buttworkouts haha (med hjälp av mobilen) och känner mig pigg och full av energi idag! Den kommer nog dödas under seminariet eftersom att jag inte kan lyssna på läraren... Ska försöka hinna läsa ikapp lite av litteraturen nu och käka lunch, ikväll blir det träning!


smoothie



Jag har länge haft problem med att äta frukost, dels för att jag mår illa vid tanken på mat så tidigt på morgonen och dels för att jag inte gillar bröd och sådant på morgonen. Istället för att skippa frukosten har jag börjat dricka en smoothie varje morgon. Det mättar lite iallafall eller så sätter det igång kroppen och får mig att kunna ta en macka eller något annat också. Jag brukar ta 1/2 banan, lite yoghurt, slänga i lite frysta bär, 1 tesked florsocker och eventuellt någon isbit. Blir alltid jättegott och billigt är det också!

Staring at the sink of blood and crushed veneer



Jag vet att det inte är nåt fel på mig, men det finns inget som bevisar motsatsen. Jag försöker bygga upp mitt självförtroende, men det vacklar ständigt. Känner mig så dum som tror att någon ska se mig som något annat än ett objekt. Ibland tänker jag att det är min personlighet det är fel på, men hur skulle jag kunna ändra på den? Jag är den jag är. Det är meningen att människor ska acceptera en som man är, det är ju det alla säger. Jag börjar bara ana att jag är exkluderad från den "regeln"...

DAGS ATT BÖRJA TRÄNA



Imorgon ska jag äntligen köpa ett nytt träningskort. Tränade ju lite i december men innan dess hade jag inte satt min fot på ett gym sedan maj. Det känns att man är otränad och att musklerna försvinner efter bara några veckor utan träning. Förutom att jag saknar kondition och är allmänt klen märker jag även hur mitt humör förändras när jag har tränat. Jag blir så mycket gladare av det. Under de första veckorna kommer jag ha som mål att gå på minst två pass i veckan och gymma en gång. Med tiden får jag se hur mycket mer jag hinner med och om kroppen hänger med (låter som att jag är en gammal gumma men det känns ju så nu).

Mina mål med träningen är absolut inte att gå ned i vikt, vilket många tror när man pratar om att börja träna. Mina mål är att bli stark i muskler och skelett, och bygga upp dem inför framtiden. Jag har en jättesvag rygg och får lätt ont i axlar och huvud, därför vill jag särskilt bygga upp starka ryggmuskler och starka armar för att orka med att bära tunga saker o.s.v. Jag vill även träna för att få mer energi till att orka med vardagen, få bra kondition och inte bli trött av att t.ex. springa till bussen haha. Jag vill träna för att kunna sova bättre om nätterna. Om jag har tränat är jag oftast utmattad när jag kommer hem och kan däcka på en gång utan att ligga vaken och tänka på onödiga saker. Jag vill träna för att bli mer avslappnad, lugnare och känna mig mer säker i min kropp. Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag tränade för att få en snygg kropp, för det är ju det som är det extra plusset med att träna. Hur som helst vill jag bara må bra, både fysiskt och psykiskt, och det är bara att börja träna. Jag tänker börja äta bättre, mer grönsaker, mindre skitmat, mindre läsk, mer vatten. Känner mig "smutsig" på insidan efter att ha ätit alldeles för dåligt, vill bara bli van vid en hälsosam kost. Känner mig supermotiverad nu iallafall, hoppas det håller i sig!

I can’t seem to forget you


bildkälla:minns ej

Har varit så trött idag, visste inte vart jag var imorse när jag vaknade och fattade inte vad jag höll på med, blundade när jag tryckte i mig frukosten... Har varit och flängt överallt idag känns det som, till ingen nytta. Bilderna var inte klara för maskinen i fotoaffären var trasig. Blir smått galen på den där fotoaffären. Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag har en dejt med soffan och tvn. Det är ju tisdag. Älskade tisdag.


genus



Sitter i Högdalen och ska plugga nån timme innan jag måste dra till Nacka och hämta foton från min och Lisons engångskamera. Det är genus som gäller så nu ska jag försöka få nånting gjort! Hatar att jag lider av koncentrationssvårigheter haha...

I’ll never know what I’m capable of, if I don’t go where I’m scared to be lost



Halloj. Har haft en bra och lugn helg och den här veckan kommer bara ägnas åt att plugga och sova. Vilket jag borde göra nu. Hade inget viktigt att skriva haha, skulle bara kika in här...

because no matter what I do, I know I can count on you


Sjukt snygg jacka, är på jakt efter något liknande fast i helsvart. Denna kommer från Romwe. Har varit sugen på att beställa något därifrån men det mesta är i one size så vet inte riktigt hur det skulle sitta...men om jag hittar något riktigt fint så! bildlänk från en blogg jag inte läst på länge, eller läst och läst, den är på finska men bra ändå, hittar ni: här

lördag

Morsning! Igårkväll var jag och tränade med Angelica och Jossan. Har rejält ont i ryggen idag men det är bara bra! Efter träningen gick jag och Angelica med varsin godispåse i famnen till en pizzeria och käkade pizza och kött med bea haha. Satt nog där i flera timmar men det var mys. Skönt att inte gå ut den här helgen faktiskt. Nu ska jag käka lite lunch (låter som att det enda jag gör är att äta) innan jag och pappa åker till Ikea.

HEJ DÅ LISA

Mina favoritbilder från det gågna året på mig och Lison (snodda från Lisons facebook)

 

Idag flyger Lisa till Frankrike, närmare bestämt en stad på A (jag trodde det var P) som jag inte kan stava till (men säkert uttala eftersom att jag av någon anledning är grym på franska...hehe nja). Där ska hon stanna i hela fyra månader och plugga franska. Är så glad för hennes skull! Känns som det var igår vi satt på ett mysigt fik och  hon berättade att hon hade anmält sig. Tycker det är asspännande och det är inte ens jag som ska åka haha. Vet inte hur jag ska klara mig så länge utan min Lison...vem ska nu ge mig alla kloka råd, få mig att göra sånt jag inte vågar, snifa tillsammans med och sitta uppe till kl 6 på morgonen och skratta åt frukter och folks lillebröder? Det ska nog gå fint ändå, får se till att skypa och skriva en massa mail och sånt. Kommer sakna dig Lison! Ha det grymt nu!

 

 


your personality needs some work


weheartit


Imorgon när jag vaknar (av mig själv, utan alarm) tänker jag äta frukost. I sängen. Framför Vampire Diaries. Det om något måste vara morgonlyx. Åh, älskar långhelger!

countdown


via tumblr

Har nog fått en släng av min pappas glömskhet (på väg mot demens kanske..). Stod inne på apoteket och visste att det var nåt jag skulle köpa. Kommer ej ihåg och går ut med något annat. Går in i mataffären, vad fan var det jag skulle ha? Nä, jag minns inte, köper nåt annat. Kommer hem, slår med fingrarna på tangentbordet. Tittar på fingrarna...naglarna. Avskavt silvernagellack som är påmålat tre gånger med klumpar överallt. Wtf. Aceton.


19

Har haft en bra dag idag. Dem är inte överdrivet många men idag har var riktigt bra. Hade grupparbete och skola. Åh, min klass är så snäll och fin. Dem får mig på bra humör och det är riktigt skönt att prata med människor som inte vet så mycket om en. Idag på vägen hem gick jag med samma tjej (eller kvinna) som i början av december, när vi hade pratat om kärlek. Hon är 30 och har barn och jag, ja jag är 19 och vet inte mycket om livet och har ingenting gemensamt med henne. Men vi pratade om internetdejting, killar, allt möjligt. Blir fortfarande förvånad att det går, men trivs himla bra med henne och övriga klassen.
Sedan när jag kollade mobilbanken såg jag att man fått pengar idag, lycka. Firade med att köpa en ansiktsscrub och sedan shoppa loss bland frysta bär och bananer. Gick rätt förbi munkarna, godiset och colan. Är riktigt stolt. Fjärde dagen utan cola! Har inte bestämt om jag ska få dricka cola imorgon eller på lördag ännu haha men någon sorts belöning borde jag få. Och imorgon ska jag köpa nya träningslinnen och en ny flaska, det är på tiden iallafall. Bra har dagen varit iallafall.


Och så kollar jag på dagens datum men mår lika bra ändå.

I was lost in the dark nobody hearing me, now I'm up in the sky I found my remedy


tumblr


Har ju typ blivit besatt av tumblr. Lite småjobbigt. Den är alltid uppat så där kan ni ju checka in om ni har tråkigt. Länk på t:et här uppe till höger.

Nu sitter jag och flinar som ett fån framför facebook och slötittar på American dad. Drömmer om och drägglar efter cola, andra dagen utan kolsyra och läsk nu, det är riktigt jobbigt men jag ska klara mig till på fredag! Klart jag kan!

surkärringen


tumblr


Är det bara jag eller är det någon annan som ibland känner sig riktigt irriterad på en bara en enda person? Jag trodde i början att det var nåt kaos i hormonerna eller att jag bara var sur och grinig för att jag var hungrig (kan bli sjukt sur då haha..) men nu har jag märkt att det inte har något med det att göra. Kan liksom inte kontrollera mig och mitt humör längre runt just den här personen. Det är så synd, för den personen förtjänar inte att jag är så sur. Men kan liksom inte lyssna och muttrar bara till svar. Inte likt mig. Försöker verkligen skärpa mig. Kanske måste köpa såna där hormonkontrollerande tabletter som dom börjat med haha, bara för att liksom. Innan jag blir en riktig bitterkärring...



Jenna Marbles



Den här tjejen är stört skön, älskar hennes videobloggar haha


tisdag

Har det rätt soft här framför datorn, har inga måste ikväll och min mage är full av våfflor. Om ungefär en timme börjar The Big Bang Theory och efter det följer den där serien på S som jag varken kan stava till eller uttala, och efter det Happy Endings. Gotta love tuesdays! Imorgon har jag däremot mer att göra, ska besöka ett par bibliotek på olika sidor av stan och försöka hitta min kursitteratur. Ska även försöka hinna med att skriva om mitt CV, har ju planerat det i veckor... och mot eftermiddagen ska jag möta Lison och hämta ut våra foton från engångskameran vi fotat med sedan augusti. Spännande att se!


silverkoftan


bildlänk: här

H&M har fått in silverkoftan som sålde som smör i höstas, igen, och jag gissar på att den kommer sälja slut lika fort nu med. Tycker fortfarande att den är grymt snygg och kommer säkerligen gå och känna på den om jag hittar den... tyvärr är inte 600 spänn för en kofta riktigt idealet för en studentbudget. Men drömma kan man.


god morgon


tomorrow comes when we are sober



Oh så underbart söta, stort ha-begär... från COS

kärlek

Idag på väg hem från universitetet hade jag sällskap med några från klassen. En tjej pratar om att hon frågat sin pojkvän om hur hon skulle klippa sig innan ett frisörbesök, varpå hon plötsligt utbrister "jag är kär, jag är så kär!". Hela hon lyste upp, hennes ansikte strålade och hon hoppade nästan upp och ned som en liten flicka.  Blev sjukt glad av att bara se på henne och alla vi andra log ikapp med hennes stora leende. Vad glad man kan bli av andras lycka och kärlek. Och nu ler jag här för mig själv bara jag tänker på det. Åh så fint.

the worst things in life come free to us


bilder via ikea, h&m (och bloggar jag tyvärr inte minns)

Det kliar i fingrarna varje gång jag börjar kolla runt efter inredning. Vill alltid göra om mitt rum haha. Men nu är jag faktiskt i behov av ett överkast. En massa fina ljus, ramar, tavlor och fotohållaren kanske bara skulle råka få följa med hem någon dag....

rather die in your arms, than die lonesome


bild via angelicablick

Är lite småkär i den där väskan, från Zara. Åh...

21.54

Har ändrat om designen igen. Haha beslutsångest. Men nu känns det fräscht och bra så nu kör jag på detta!

UT





Ikväll blir det middag och utgång för att fira Lisas födelsedag i efterskott och "fira av" henne innan hon åker till Frankrike! Ikväll blir det kul, ha det fint!


sabo skirt



Grym blogg driven av två snygga tjejer som klär sig sjukt snyggt och även driver en webbshop. Inspiration till tusen, hittar du här


ny kategori, pepp/råd, och här är dagens/nattens:


-

Tröttnade på bloggen. Håller på och fixar den nu, därför kan den se lite kaos ut.

dresses



Det är sällan jag har på mig klänningar eller känner att jag vill göra det. Jag äger nog faktiskt bara två stycken om jag tänker efter. Men skulle jag ha dessa i min garderob skulle jag ha klänning på mig varje dag... Ge mig vår nu. Klänningarna hittar du på In Love With Fashion


Tips!





Jag har alltid haft problemhy och varit känslig mot i princip alla krämer och ansiktsrengöringar som finns. Tidigare använde jag Anne Marie Börlinds produkter (kan skriva om dem i ett annat inlägg!) men nuförtiden är det jättesvårt att få tag på dem produkterna i den serien jag använde. Så i september förra året gick jag till Apoteket och frågade om hjälp då min ansiktsrengöring var slut. Ut kom jag med Avene soapless gel cleanser som den heter. Den kostar 180kr och är jättedryg, min tog slut igår och har alltså hållit i 5 månader. Jag tycker att den är jättebra, fräsch och rengör på djupet. Ville bara tipsa om den om du som jag har en känslig hy och inte tål många produkter!


13

God morgon! Tanken var att jag skulle gå upp betydligt tidigare än det här för att hinna med allt idag, men jag behövde nog sova. Snart ska jag gå till banken igen för att fixa med mitt kort, sedan dra till Nacka och "lappa", sedan uträtta lite ärenden och sedan hem till tvättstugan. Lite stressigt men måste ju hinna med allt. Egentligen vill jag inte gå ut alls för att det är fredag den trettonden...det brukar alltid hända något jobbigt.. Men ha en fin dag iallafall så ska jag också försöka ha det!

pour a little salt, we were never here


hittade en gammal bild på Freya, säkert två år gammal. söte.


Finns det något bättre än att öppna ytterdörren och mötas av sin hund som står i dörrspringan och tittar på dig. Viftar glatt på svansen och ger dig en "puss" för att sedan gå tillbaka och lägga sig tillrätta i soffan. Känns bra att veta att någon uppskattar en.

12

Puh. Äntligen är tentan skriven. Var 3 riktigt jobbiga timmar men det känns bra att det är över nu. Hoppas på att bli godkänd bara. Äntligen kan jag sova mer än fyra timmar per dygn, utan att drömma om umgängesrätt som jag gjorde inatt haha...äntligen kan jag göra annat om dagarna än att plugga och äntligen slipper jag släpa omkring på den där tjocka, hemska lagboken. Känns som att jag sprungit en mil, är helt slut i hjärnan och kroppen. Nu ska jag käka lunch, köttbullar och pasta såklart. Hade en period för någon vecka sen då jag åt spagetti och fiskpinnar...med remouladsås..varje dag...hm..men det var väldigt gott faktiskt haha. Ska möta upp Sophie på stan sen, länge sedan jag såg henne!

11

Plötsligt läser man om gamla klasskompisar som flyttar till London, om människor från ens skola som jobbar i Australien och pluggar i Los Angeles... och så sitter jag här. Tänker "åh fy vad orättvist, det vill jag med...". Men det är inte orättvist, jag har försatt mig i den har situationen själv och jag kan faktiskt sticka härifrån när jag vill. (Om man hade pengarna vill säga). Tänker inte stanna här och se på när alla uppdaterar om sina fantastiska liv i Los Angeles mer, det börjar bli dags att göra något åt alla de där drömmarna...

rules are made to be broken



tumblr

pluggar

Tjoho! Sitter på Högdalens bibliotek (mitt nya favoritbibliotek haha...) och har pluggat sedan klockan ett. Tappade koncentrationen för ungefär en halvtimme sedan då jag blev kissnödig och upptäckte att toaletten bara tar emot femmor. Och jag som gav bort min sista femma till en trevlig kvinna i nöd för några timmar sedan. Ska väl börja röra mig hemåt snart och fortsätta plugga där hela natten. Är snart klar med litteraturen så att jag bara kan fokusera på att läsa in mina sammanfattningar och öva på instuderingsfrågorna. Intressant huh? Nej nu håller jag på att kissa på mig alltså...

Stuck in her daydream, been this way since 18



Allvarlig Birdy, jag tror jag älskar dig. Hur kan man sjunga så undebart?


The A Team


littleplastichorses

Sådär, mer eller mindre klar med pluggandet för ikväll. Har iochför sig ätit en massa godis och hinkat redbull så kommer inte kunna somna än på ett tag haha... Kommer få världens ångest när tentan är över, jag käkar så mycket när jag är stressad.
När jag får tid ska jag fota mitt rum. Jag var iväg och pluggade i helgen och när jag kom hem hade pappsen sågat av mitt skrivbord, spikat upp en hylla och fixat mitt rum. Jättenöjd! Bästa papi <3 Ska skaffa nytt överkast till sängen, nya sängkläder, en tavla på väggen och lite småsaker sedan är jag mer än nöjd.
Nej ska man kanske ta och sova nu, ska ju upp och plugga imorgon med. Har faktiskt börjat tycka att juridik är spännande! Haha. Går och tänker på äktenskapsbalken och avtalsrätt dagligen. Det är kul att faktiskt förstå avtal man skriver på! Det är dock svinigt svårt men men, det är många som misslyckats på den här tentan så jag är inte ensam. Gör mitt bästa bara. Babbelbabbel, jag är helt hyper av redbullen...lite situps innan det är läggdags passar nog fint nu! Haha.


good things fall apart so better things can fall together



“I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.”
― Marilyn Monroe

hard work



Åh, blev så glad idag. Fick reda på mitt betyg på den där hemtentan i psykologi jag satt och slet med i slutet av november. Ett solklart A och jag kunde inte sluta le. Hade glömt vad ett litet betyg kan göra en glad haha...
Har en paus i pluggandet för att se på Hinsehäxan (läs boken ni som inte gjort det!) och ska fortsätta snart fram till klockan 1-2 inatt haha...
Längtar så mycket tills tentan är över och det blir torsdag, tur att det händer en massa roliga grejer, får mig att kämpa på!


00.16

Hatar killar som hör av sig flera månader senare och tror att man vill prata med dom. Nej, vafan. Det finns bara en person som kan göra så men det personen är den enda som inte gör det. Ja ni vet hur det funkar.
Har mått bra hela dagen tills nu då jag blev irriterad och mår illa för att jag ätit alldeles för mycket idag. Sovdags.


People Help The People





Kan inte förstå att den här tjejen bara är 15 år, hon är helt underbar! Hennes version av Bon Ivers Skinny Love är otroligt fin.


01.10

Dricker cola, slötittar på tv, hänger för mycket på tumblr, odlar stressfinnar... Ja, så ser min kväll/natt ut. Nu är det dock dags för mig att dra mig mot sängen. Känner redan på mig att det kommer bli svårt att somna inatt... Ska befinna mig kl 12 på ett bibliotek och plugga sönder tills kl 16, då de stänger. Sedan tänker jag sitta uppe till kl 1-2 på natten och plugga. Och så kommer det fortsätta fram tills torsdag. Behöver jag säga att jag älskar mitt liv? Neh trodde inte det va.

I slutet av nästa vecka väntar dock en massa roligheter så längtar dit! Klarar jag tentan kan jag med gott samvete roa mig och kanske förtjäna det där linnet jag gått och drömt om i två dagar... Vad som suger är dock att jag fortfarande inte har nåt bankomatkort. Swedbank suger.

(Och ser jag en till uppdatering på face om att någon har ett förhållande med någon tänker jag överge facebook för ett tag. Vad är grejen, varför går alla och bli kära nu helt plötsligt? Okej, måste sluta hata på par och folk som är kära...)

I can't make you stay

Spikes and knitsPingback

me through polyvore.com


Skulle gärna gå klädd såhär typ varje dag.


that sh**t crazy

Väntar på att mamma och syster ska hämta upp mig och hundis. Vi ska till mormor och morfar på middag. Tittar på Easy A (igen) och håller på att somna. Dags att byta om och klunka en redbull. Tjao.

O hon springer med tindrande ögon, hon springer på taniga ben




Ibland tittar jag på mig själv i spegeln och undrar vart den där söta, glada, oskyldiga lilla flickan tog vägen. Hon som kunde gå in i ett rum med ett leende på läpparna som aldrig suddades ut, hon som skrattade högt och omhämmat, hon som var naiv och inte visste någonting om världen, hon som kunde få människor att må bra bara genom att le. Ibland undrar jag om jag bara drömt att hon fanns och om hon verkligen existerade. Vart tappade jag henne på vägen? Var är hon nu? Jag skulle göra vad som helst för att hitta tillbaka till den där lilla flickan.


http://www.skrivunder.com/fyrverkeriuppror

Jag såg nyss världens hemskaste bild på Facebook av en hund vars nos var helt bortsprängd. Några ungdomar hade tyckt att det var kul att lägga en smällare i munnen på hunden och se till så att den inte kunde öppna den för att sedan smälla av. Fyfan. Vill inte lägga upp den här för det var så stötande, började gråta...
Skriv under här för att stödja skarpare regler av fyverkerier! Tycker det är hemskt att vi förstör för miljön, djur och andra människor bara för att vi ska få se på lite smällare och fyverkerier. Det är inte värt det.

Gina Tricot





Gina Tricot har släppt en sportkollektion. Jag tackar och bockar då det är väldigt svårt att hitta helt okej snygga träningskläder och då H&Ms träningsklädesavdelning ständigt ekar tom. Hittade lite fint som jag gärna skulle träna i till skapliga priser, blir nog ett stopp på Gina någon dag.


men fyfan vad fint



I told you to be patient
I told you to be fine
And I told you to be balanced
And I told you to be kind



and I told you to be kind




Sitter och väntar på att min film ska ha laddats klart. Ska se En kärlekshistoria och säkert gråta lite haha. Mår asilla och har ont i huvudet så ska snart sova även fast jag inte är ett dugg trött... Men ska upp tidigt och plugga med en klasskompis, så måste ju. Japp, livet är så himla bra just nu...

Hur man hanterar ett trasigt hjärta

 

Såhär går det säkert till när man tar sig igenom de flesta svårigheter i livet men jag upptäckte att det var såhär det gick till när mitt hjärta för snart två månader sedan gick sönder (hur töntigt lät inte det..aja haha) och när jag samtidigt hade ångest över allt i livet, men jag har gott och kort valt att kalla det här för: Hur man hanterar ett trasigt hjärta.

 

1. Gråt. Spendera de första två dagarna med att gråta konstant. Man sitter och hoppas att man bara har drömt, att det allt snart blir som förut. Samtidigt som du gråter kommer du att börja äta en massa, som om att det skulle hjälpa, men det är okej. Du kommer att vilja spendera all tid under täcket, titta på dåliga filmer och bara vilja dö. Försök att inte vara ensam, det gör bara allt mycket värre. Även om jag inte ännu var kär och inte ens vet var kärlek är, gjorde mitt hjärta lika ont ändå.

 

2.  Efter de två första dagarna börjar nästa period. Du får för dig att nej, nu ska du vara glad, vad fan sitter du och gråter för. Du går ut, blir för full och tror att det ska hjälpa. Det gör det för stunden. Du vill aldrig vara hemma och du försöker omge dig av människor hela tiden. Här kan du även tappa aptiten, sluta äta och bara äta om det är absolut nödvändigt.

 

3. Nu har du insett att det inte hjälper att gå ut och ”försöka” ha kul. Här blir du likgiltig, begraver dig i jobb/skola. Nätterna spenderar du gråtandes, kanske mest för att du är frustrerad och har ständig ångest.

 

4.  En vecka efter det kan du läsa igenom gamla sms utan att börja gråta. Numera kommer det endast några få tårar varje natt. Du vet fortfarande inte hur du ska gå vidare men allting känns mycket enklare med tiden.  Du börjar ta hand om dig själv, kanske börjar du träna eller köper nya kläder, skaffar ny frisyr. Du ser till att hålla dig sysselsatt med diverse saker och du har ett plötsligt behov av att vara vänlig mot alla. Du börjar tänka att du överdrivit dina känslor och att det finns saker som är så mycket värre. Du måste skärpa dig.

 

5.   Den perioden varar kanske inte särskilt länge. Efter det blir du likgiltig, du gråter för minsta lilla grej och du tar inte hand om dig själv. Livet går på rutin, du känner inte igen dig själv och du tänker bara ”Hur fan hamnade jag här och hur tar jag mig härifrån?”. Dessa perioder går upp och ned, och du vet aldrig hur du kommer att må dagen efter.

 

6. Sedan blir det lättare, oavsett det är ett hjärta som är trasigt eller om du bara inte ser något ljus i vardagen. Börja umgås med nya människor, lär dig någonting nytt, sluta tänk så mycket, och om du ändå tänker, vänd tankarna så att de blir positiva istället. Tänk ”ja, jag önskar att det inte var såhär, men det är onödigt att spendera min tid på att önska att det inte är så, när jag inte kan gör ett skit åt det. Jag kan lika gärna spendera min tid på något annat.” Typ nånting sånt. Ta hand om dig själv, träna, gå ut och ha kul (ja ha kul på riktigt, för nu behöver du inte försöka ha kul längre).  När en dörr stängs öppnas en annan. Det har jag alltid med mig i bakhuvudet. Det kan finnas dagar då du bara vill ge upp, när allt känns lika svårt som det gjorde i början, men håll huvudet högt, för dem känslorna kommer inte att vara för evigt. Det som inte håller var aldrig menat att det skulle hålla. Efter detta vet jag faktiskt inte vad som händer, för här någonstans har jag fastnat. Eller fastna  är kanske fel ord, för just idag mår jag bra och känner mig faktiskt lite spänd på vad framtiden har att erbjuda. Det tog ett tag att inse att jag inte behöver vara ledsen och i och med detta lärde jag mig att bli bättre på att hantera min ångest. Jag får inte längre panikångestattacker och bryter ihop, även om ångesten kryper sig på om nätterna. Jag brukar alltid, i alla olika situationer, tänka på olika citat och ett av mina favoriter är: Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. Lite klyschigt och småtöntigt men jag gillar det. Och för mig stämmer det.


Innan jag avslutar mitt hittills längsta inlägg här, har jag lite tips på saker som fått mig att ta mig igenom dagarna: prata med vänner och familj, du behöver inte prata med dem om det som tynger dig, men umgås med dem, prata bara. Skriv! Skriv av dig, både i glada och ledsna stunder. Låt dig själv vara ledsen, försök inte vara stolt och tro att du inte behöver vara ledsen ibland, och tro aldrig att du inte behöver någon för du kan inte klara dig igenom svårigheter alldeles själv. Det är mer än okej att stänga in sig en stund och bara låta tårarna falla. Så länge man kommer ihåg att vara glad också.

 

 

 

(Det är sjuk läskigt att publicera inlägg som dem här, men för mig känna det mycket, bättre när jag skrivit av mig och då kan jag lika gärna dela med mig av det här, tänkte jag.)


onsdag

Tar en paus i pluggandet nu och ska åka och hämta en massa lappar som ska "lappas". Haha alltså min hjärna är helt seg och uttömd. Vaknade alldeles för sent imorse efter att ha stängt av fem alarm i sömnen...seriöst, vad är det för fel?
Har förresten skrivit på en liten grej som jag tänkt lägga upp här men inte riktigt vågat. Började skriva för en månad sedan men det kändes inte läge att visa det för någon. Det kanske inte är läge nu heller men jag idag känns det rätt. Den kommer nog upp här lite senare. Dags att byta om och röra mig ut i regnet.


måndag

Jag är helt supermegabra på att sabba allt i mitt liv. Vet inte vad det är för fel på mig men något är det uppenbarligen. Vill bara starta om mitt liv, pausa det eller spola fram. Nånting bara. Det nya året fick inte en så bra start men jag tänker inte låta det här året bli sämst för det. Det kommer bli bra, jag ska göra saker jag verkligen vill, sluta plugga något jag inte ens vet om jag vill, börja leva för mig själv och ha mig själv som prio ett, vara gladare..leva helt enkelt. Tror inte det kommer bli lätt men jag vet att det går. Och de där vanliga nyårslöftena som att sluta dricka, börja träna o.s.v..ja, det kommer gå som det går men det är bara att göra sitt bästa.
Har ett seminarie imorgon och har megaångest över att åka till skolan. Måste sluta ha så mycket ångest. Sedan måste jag mer eller mindre plugga en vecka i sträck inför tentan. Älskar mitt liv...


pizza tack

Skulle göra vad som helst för ett stort paket mjölk, en fet pizza, ensamhet och en massa roliga filmer. Hade kul när nya året firades iallafall. Galet, panik, skratt, kissnödigt, drama osvosv.. Kul var det iallafall.

RSS 2.0